İlan
04 Haz 2026 24 çevrimiçi üye Duyurular
Ana Sayfa Canlı Yayın ve Video Çekimi
Ana Sayfa Forum Canlı Yayın ve Video Çekimi Youtube’da 0’dan, +165 Bin Aboneye Nasıl Çıkarsını...
İlan Yan banner placeholder

Youtube’da 0’dan, +165 Bin Aboneye Nasıl Çıkarsınız? 1

MveM 28.04.2026 13:50 611 görüntüleme 4 cevap
Son Mesaj
MveM
Üye
Üye
Katılım24 Ara 2025
Konular7
Mesajlar55
Elmas Konular0
Başarım0
ZirveCoin 0
Ticaret Puanı
+0 -0
28.04.2026 13:50 #1
Yol Tutuşunuz İyiyse, Hız Yapın
Anlatmak istediğiniz hikayeler, söylemek istediğiniz şarkılar, belki de aktarmak istediğiniz faydalı bilgiler ve daha neler neler... Yeter ki siz üretmek isteyin karşınızda nasıl bir engel olabilir ki, değil mi? Ama maalesef küçük bir sorunumuz var: Sizi kim izleyecek?

Yol tutuşunuz iyiyse, ki bu cümleyi altı çizili olarak söylüyoruz çünkü Youtube SEO uzmanı ve Backlinco’nun kurucusu Brian Dean, verdiği tüyolarla Youtube kanalınızın abone sayısını 0’dan, +165Bin abonenin üstüne, doğru stratejileri uygulayarak çok hızlı bir şekilde çıkarabileceğinizi anlatıyor. Emin olun hız yapmak hiç bu kadar eğlenceli ve tehlikesiz olmamıştı. Kemerlerinizi bağlayın, hazırsanız başlayalım. İşte Brian Dean’ın kanalının abone artırma stratejilerini kendi kaleminden sizlere aktarıyoruz.

“ Aslında, kanalımı sıfırdan 165,900 aboneye yükseltmek için kullandığım tam stratejilerden bahsedeceğim.

Ve bugün sana nasıl yaptığımı göstereceğim… Aynı şeyi sen de yapabilirsin?

1- “Güçlü Çalma Listeleri” oluşturun

“Güçlü Çalma Listeleri” düzenli çalma listeleri gibidir ama daha iyisidir. İşte sizlere tam olarak nasıl çalıştığını aktarıyorum. Aşağıda gördüğünüz gibi, oynatma listeleri konularına göre düzenlenmiştir.

Ancak “Güçlü Çalma Listeleri” farklıdır çünkü bu videolar, konularına göre sıralanmak yerine sonuçlarına göre düzenlenir.

2- Uzun Videolar Yayınlayın (+10 dakika)

Bu bölümde herkesin söylediği tabuları yıkıyoruz. Evet, biraz şaşırtıcı gibi gözüküyor ama benimle kal, daha çok şaşıracaksın çünkü yakın zamanda şimdiye kadarki en büyük Youtube sıralama faktörlerinin analizini yaptım ve şöyle bir sonuca ulaştım:

Haydi bir örnekle ilerleyelim. Birkaç ay önce aşağıda görmüş olduğunuz videoyu yükledim.

Gördüğünüz gibi yüklediğim video neredeyse 14 dakika kadar. “Backlink” başlığını aradığınızda, YouTube'da 1. sırada yer almasının en önemli nedenlerinden biri yayınladığım videonun uzunluğudur. O yüzden uzun ama nitelikli videolar çekip, yayınlamaktan kaçınmayın.

3- Videolarınızın Sonuna “End Card” ekleyin

Birileri sizin videolarınızı ne kadar çok görürse, kanalınıza abone olma ihtimali daha fazla olur. Bir önceki başlıkta aklınıza gelen ilk soru herhalde:

“İnsanlara 10 dakikalık videolarımı nasıl izletirim?” olmuştur.

Cevap çok basit. Kapanış ekranınızda “End Card”lar ekleyerek, diğer videolarınızın tanıtımını yapın. İşte size kanalımdan bir örnek:

Bu kullandığım ”End Card” sayesinde, binlerce görüntülenme ve abone kazandım.

İşte siz de aynı etkiyi nasıl yaratabilirsiniz, anlatıyorum. Öncelikle, videolarınızın sonunda kapanış ekranınız için 10 saniyelik süre ilave edin.

Bakın benimki şöyle:

Ardından, ilgili videoya bir bağlantı eklemek için YouTube’un “Son Ekran” düzenleyicisini kullanın:

İşte yapmanız gereken şey bu kadar basit. Bu önemli ve kolay uygulanabilir “End Card” eklentisiyle, bir çok aboneye ulaşmanın kapılarını aralamış oldunuz.

4- Marka Filigranı = Abone Ol Düğmesi

Bu, YouTube yayıncılarının olmazsa olmazıdır. Muhtemelen videolarınıza bir “Marka Filigranı” ekleyebileceğinizi biliyorsunuzdur. Ama yine de üstünden kısaca geçelim. Ne işe yaradığını söylemek gerekirse; bu filigran, izleyicilerin kanalınıza videonuzun içinden abone olmasını sağlar. Ama ne yazık ki, “ Marka Filigranı” çoğu kullanıcı tarafından tamamen yok sayılıyor.

Size bizzat kendi başıma gelen deneyimimi anlatacağım. Böylelikle filigran kullanımının ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. Geçen sene bu filigranı tüm videolarıma ekledim:

Ve kesinlikle hiçbir şekilde beklediğim etkiyi alamadım. Sayfamın abone sayısında çok büyük bir değişiklik olmadı. Bu yüzden yeni bir şey denemeye karar verdim. Havalı görünen bir filigran yerine, YouTube abonelik düğmesi gibi görünen bir tane kullandım.

İnanır mısınız? Gerçekten işe yaradı çünkü estetik görünmese de dikkat çekiyordu. Yeni filigranım sayesinde % 70 oranında bir artış gerçekleşti.

Sizce de harika bir artış değil mi? Dikkat çeken bir butonla neler değişebileceğini yukarıdaki analiz tablosunda görebilirsiniz.

DEVAMI ICIN TIKLAYINIZ
Yasinle74
Üye
Üye
Katılım09 Nis 2026
Konular5
Mesajlar41
Elmas Konular0
Başarım0
ZirveCoin 0
Ticaret Puanı
+0 -0