İlan
06 Haz 2026 15 çevrimiçi üye Duyurular
Ana Sayfa Canlı Yayın ve Video Çekimi
Ana Sayfa Forum Canlı Yayın ve Video Çekimi "Youtube Abone Sayınızı 0'dan 165 Bine N...
İlan Yan banner placeholder

"Youtube Abone Sayınızı 0'dan 165 Bine Nasıl Çıkarıyorsunuz? En Güncel 3 Yöntem!"

SacmaSapan 19.04.2026 08:33 2 görüntüleme 0 cevap
SacmaSapan
Üye
Üye
Katılım01 Nis 2026
Konular6
Mesajlar88
Elmas Konular0
Başarım0
ZirveCoin 0
Ticaret Puanı
+0 -0
19.04.2026 08:33 #1
9- Kanalınız için güzel bir logo bulun

Kanal Simgeniz, YouTube'da HER YERDE görünür.

Burası sizin kendinizi pazarlayabilmeniz için muazzam bir vitrindir. İşte tam da yukarıdaki sebepten dolayı, kendinizi tam anlamıyla ifade edebileceğiniz güzel bir logo seçin, yaptırın veya yapın.

Eğer kişisel bir marka iseniz, yüksek çözünürlüklü bir headshot kullanın:

Not: Eğer bir şirket kanalıysanız, logonuzun Youtube için boyutlandırılmış bir formatını kullanın.

10- Kanalınız için bir slogan oluşturun

Kabul edelim! Çoğu YouTube kanalı dikkat çekecek bir şey yapmıyor. Ama bunu yargılamıyorum çünkü kanalımın ilk zamanlarında, tüm bu konumlandırmaları ben de göz ardı ettim. Kanalımı stratejik olarak konumlandırmaya başladığımda, izlenme oranlarım ve abone sayım uçuşa geçti.

Neyse ki kanalınızı konumlandırmak ve markalamak için bir MBA diplomasına ihtiyacınız yoktur. Yapmanız gereken tek şey sadece basit bir slogan oluşturmak.

İşte 3 adımlı süreç:

Öncelikle, kanalınızı benzersiz veya farklı yapan bir şeyi tanımlayın.

• Bir anda 500 Pound harcayabilen, meşgul bir anne olabilirsiniz.
  • Kanalınız, yazılım şirketlerine bloglarını nasıl geliştireceklerinden bahsedebilir.
Kendinizi ifade ettiğiniz konu çok önemli değil. Yeter ki benzer konulardan bahseden diğer kanallardan farklı olsun.

Örneğin:

Benim videolarım, işletmelere işlerini büyütmek için kullanabilecekleri pazarlama stratejilerini öğretiyor.

Ancak "Pazarlama stratejileri öğretirim" veya "İşletmenizi büyütmenize yardımcı olurum" gibi söylemleri slogan olarak benimseseydim, YouTube'daki diğer binlerce kanalın içerisinde kaybolurdum. Bu yüzden, kanalımın ana konusu olan bir slogan üzerine odaklanmaya karar verdim:

“Daha yüksek sıralamalar ve daha fazla trafik.”

İkinci olarak, bu sloganı head-shot alanına büyük puntolarla yazın.

Benimki burada:

Son olarak kanalınızın fragmanında sloganınızı dillendirin.

11- Hoşunuza giden yorumlara “Like” atın

Bir süre önce YouTube, “Creator Hearts” özelliğini başlattı. “Creator Hearts”, aboneleriniz tarafından yapılan güzel yorumlara diğer kullanıcıların dikkatini çekmek için gerçekten harika bir yöntemdir.

Şimdi işin ilginç bölümü…

Bir yorumda bulunduğunuzda, bu kişi bir bildirim alır ve bu YouTube’un kendi verilerine göre:

YouTube bu özelliğiyle ilgili, söyle diyor: “Yaptığı yoruma sayfa sahibi tarafından kalp alan izleyicilerin, kanaldan gelen bildirimlere tıklama olasılığının üç kat daha fazladır. Böylece potansiyel izleyiciler kanalınıza gelir.”

Yanlış duymadınız!

“Creator Hearts” bildirimleri, ortalamadan % 300 daha fazla tıklama alır. Böylece yeni abone kazanma şansınız artar.

12- İzlenme Sayısı

İzlenme sayısı, çok önemli bir YouTube sıralama faktörüdür. İzlenme süresi yüksek olan videoların sayısı, YouTube Anasayfası’nda daha sık gösterilir. İşte bu yüzden YouTube şunları öneriyor:

“İçeriğinizde izleyicileri ne kadar fazla süre tutabilirseniz, YouTube Anasayfası’nda o kadar önde gözükürsünüz”

O zaman soru şu:

İzlenme süresini nasıl en üst düzeye çıkarırsınız?

Cevap: Çok sayıda pattern kullanın.

Ne kadar çok pattern kullanırsanız, izleyici o kadar fazla videoyu izlemeye devam eder. Bu yüzden videolarımda bir çok pattern kullanıyorum.

13- Videolarınız güçlü bir CTA cümlesiyle bitirin.

İzleyici videonuzun sonuna geldiğinde, şöyle düşünür:

"Eee sonra?"

Onlara yönlendirilecek bir içerik vermedikçe, başka bir kanalın videosuna tıklayacaklardır.

Bu yüzden kanalınıza abone olmalarını söyleyin. İnsanlara tam olarak ne yapmaları gerektiğini anlatmaktan korkmayın.

Örneğin, tüm videolarımı nasıl sonlandırıyorum:

İnsanlara videonun altındaki abone ol düğmesini tıklamasını söylüyorum. Bu şekilde, videolarımdan birini izleyen kişi, hemen ardından abone olmaya yönleniyor. Birçok abonemin olmasının başlıca nedenlerinden biri de bu diyebilirim.

Evet geniş bir özetle YouTube’da abone arttırmak için hangi yöntemler kullanmanız gerektiğini anlattım.

Şimdi sıra sende!

[ALINTI ANCAK BANA FAYDALI OLMUS BİR YAZITTIR.]
Bu konuyu görüntüleyenler
1 misafir
Cevap yazmak için giriş yapın.