Merhabalar arkadaşlar.(Alıntı değil, başka yerde paylaşmayın.)Paylaşım için teşekkürler.
Başlıkta da belirttiğim gibi ağ bağlantınızla ilişkisiz şekilde(Böylelikle ağ ve ya ip değişikliğinizde sunucu kesintiye uğramaz.) nasıl sanal sunucu kuracağınızı göstereceğim.
Adım-1
Öncelikle sanal sunucumuzu kapatıp özellikler bölümündeki 'Ağ Ayarları'na gelelim, ayarları resimdeki gibi yapalım ve tamam deyip sunucumuzu başlatalım:
Adım-2
cmd.exe yi açalım ve ipconfig yazalım. Daha sonra resimdeki gibi 'VirtualBox Host-Only' isimli bağdaştırıcıyı bulalım. Bu başlıktaki IPV4 adresini bir yere not alalım(Bendeki 192.168.56.1 Muhtemelen sizde ki de aynı):
Adım-3
Sunucumuza gelelim ve 'sysinstall' yazarak(szsınstall) ayarlar bölümüne gelelim, daha sonra buradan da 'Configure' bölümüne girelim.
Adım-4
Biraz aşağıya inelim ve 'Networking' bölümüne ve oradan da 'Interfaces' bölümüne girelim. Önününe 3 adet farklı ekran gelecek, hepsine direk [ENTER] yapın.
Adım-5
Önünüze gelen ekranı resimdekinin benzeri şeklinde doldurun. Kırmızı yerler IPV4 adresimiz, mavi yerler bu adresin son kısmının 6 fazlası, yeşil yerler ise isteğinize göre.(Tab ve 'ç' tuşunu kullanın.)
Adım-6
[OK] kısmına tıklayın(TAB, ENTER). Gelen soruya [YES] diyin, aynı tuşları kullanarak (TAB+ENTER) çıkış yapın ve reboot atın.
İşlemler bu kadar, artık sunucunuzunun durumu ağınızdan bağımsız olacaktır, dolayısıyla benim gibi sürekli ağ değişikliği durumlarında madur olmayacaksınız.
İyi forumlar.
Orijinal başlık: Scp1453 * Ağ Bağlantısıyla İlişkisiz Sanal Sunucu Kurulumu Türkçe Başlık: Scp1453 * Bağlantısız Sanal Sunucu: Gizemli Bir Ağ Avcılığı
Üye
Katılım18 Oca 2026
Konular3
Mesajlar64
Elmas Konular0
Başarım0
ZirveCoin
0
Ticaret Puanı
+0
-0
Üye