Büyük bir web sitesine sahip büyük bir şirketseniz, daha küçük bir web sitesine sahip bir girişim / KOBİ'den daha yüksek bir SEO denetim maliyeti ödersiniz. Web sitenizin boyutunun yanı sıra, SEO denetim fiyatınız diğer birçok faktöre bağlıdır. Bu ayrıntılı kılavuzda bir SEO denetiminin ne kadara mal olduğunu (spoiler uyarısı, denetim başına 600 ila 14.000 ABD Doları arasındadır), neleri içerdiğini ve neleri içermediğini öğrenin. En iyi SEO hizmetleri ile makul bir fiyata denetim yapabilirsiniz.
Peki, hangi faktörlere bağlı olarak 2025'te SEO denetiminizin maliyeti ne kadar olacak? Burada detaylı olarak öğreneceksiniz. Ancak bundan önce SEO denetim öğelerini, türlerini ve süresini tartışalım.
SEO Denetimi Nedir?
Web sitenizin SEO perspektifinden eksiksiz bir değerlendirmesidir. Süreç, web sitenizdeki sağlam ve zayıf SEO alanlarını bulmanıza yardımcı olur.
Bir SEO denetimi, aşağıdaki unsurları içerme eğilimindedir:
Teknik Denetim
Rekabet Denetimi
Sosyal Denetim
İçerik Denetimi
Bağlantı Denetimi
Hangi Tür SEO Denetimi Yapmalısınız?
En iyi sonuçları istiyorsanız, teknik, rekabetçi, sosyal, içerik ve bağlantı denetimi dahil olmak üzere her şey dahil bir SEO denetimine yatırım yapmalısınız. Her web sitesi öğesini gözden geçirmek, SEO performansınızı önemli ölçüde artırabilir.
Yüksek bir arama motoru sıralaması, marka itibarınız üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Sağlam bir web siteniz olduğunda ve en etkili SEO stratejilerini uyguladığınızda, sektörünüzdeki rekabet gücü yüksek anahtar kelimeler için SERP'lerde üst sıralarda yer almaya başlayabilirsiniz. Kapsamlı bir SEO denetimi, web sitenizin hızını ve optimizasyonunu artırabilir.
Kullanıcıların %75'i SERP'lerin ilk sayfasına bağlı kaldığından, web sitenize kazançlı trafik yönlendirebilirsiniz. Bu trafik, hedef kitlenizdeki kullanıcıları içerdiğinden, bülteninize katılarak veya ürünlerinizi satın alarak dönüşüm sağlama eğilimindedir.
Peki, daha fazla satın alma, potansiyel müşteri ve dönüşümün etkisi nedir? İşletmenizin gelirlerini artırın. Ek gelir elde ettiğinizde, yeni çalışanları işe alabilir, yeni bir tesis sunabilir ve yeni bir ürün/hizmet piyasaya sürebilirsiniz. Dolayısıyla, her şey dahil bir SEO denetimine yatırım yapmanın bu sonuçları.
2025'te SEO Denetim Maliyeti
SEO denetim maliyeti, web sitesinin boyutuna ve amacına bağlıdır. Tipik maliyet, denetim başına 650 ila 14,000 ABD Doları arasındadır. Çoğu şirket, kapsamlı bir SEO denetim raporu sunarken bu standart aralığı kullanır.
SEO Denetiminin Süresi Nedir?
Uygun bir SEO denetimi ortalama 30 ila 45 gün sürer. Bazen bu işlemi bir haftada bile bitirebilirsiniz. Ücretsiz bir SEO kontrol aracı kullanırsanız, hemen sonuç alırsınız.
Bir SEO denetiminin ortalama süresi, web sitenizin boyutuna bağlıdır. Web siteniz 10 ila 20 web sayfası içeriyorsa, denetlemek için yalnızca bir haftaya ihtiyacınız olabilir. Web sitenizde 100'den fazla web sayfası varsa, SEO denetiminiz 45 günden fazla sürebilir.
SEO Denetim Fiyatlandırmasını Belirleyen Faktörler Nelerdir?
SEO denetim maliyeti 650 ila 14.000 ABD Doları arasında değiştiğinden, bir SEO denetimi için ne kadar harcamanız gerektiğini merak edebilirsiniz. Şirketinizle ilgili/ilgili olmayan çeşitli faktörler SEO denetim maliyetinizi etkiler.
İşte faktörler:
Web Sitesi Boyutu
SEO'nuzun güçlü ve zayıf noktaları hakkında yalnızca kısmi bir fikir edindiğiniz için paradan tasarruf etmek için asla birkaç sayfayı denetlemeyin. Rapor, 404 sayfa gibi ciddi hataları da gözden kaçırabilir. Birçok ajans, sayfa başına ekstra web sayfaları için daha yüksek fiyatlar talep etme eğilimindedir. Web sitenizin boyutuna bağlı olarak özel bir fiyat teklifi istemeniz gerekebilir.
Denetim Dahil Edilenler
Bir ajans hizmetinin dahil edilmesi, SEO denetim fiyatını etkiler. Bir ajans birincil teknik denetimi sunuyorsa, her şey dahil teknik denetim sunan bir ajanstan daha az ücret alabilir. Bir ajans seçmeden önce denetim dahil edilmelerine bakın.
Hizmetleri iş gereksinimlerinize uyacak şekilde özelleştirip özelleştiremeyeceklerini kontrol edin. En iyi ajanslar, SEO stratejilerinin uygulanmasından farklı sektörlerden müşteriler için denetimler gerçekleştirmeye kadar tüm hizmetleri özelleştirir.
Yalnızca kısmi bir denetime gitmeyin, özellikle önceki denetiminiz bir yıldan daha uzun bir süre önceyse veya SEO stratejinizi yükseltmek istiyorsanız, web sitenizin kapsamlı bir SEO denetimine gidin. Stratejiler daha pahalıya mal olsa da, markanızın başarısını önemli ölçüde etkiler.
Ajans Büyüklüğü
Oysa daha merkezi bir ajans çok daha yüksek bir iş yükünü yönetebilir. Birçok ekip üyesi var, bu da hizmetlerini sunmak için makul bir fiyat talep etmelerine yardımcı oluyor.
Her büyüklükteki bir ajansla ilişki kurabilseniz de, daha merkezi bir ajansla ilişki kurmak belirli nedenlerden dolayı faydalı olabilir. Daha yerleşik ve yetkin olma eğilimindedirler, bu da ayrıntılı ve eyleme geçirilebilir bir denetim raporu almanızı sağlar.
Bütçenize bağlı olarak, kesin gereksinimlerinizi ve bütçenizi yerine getirebilecek küçük bir SEO ajansı ile karşılaşabilirsiniz. Bir startup işletiyorsanız, küçük bir ajansla çalışmalısınız. Bir KOBİ veya köklü bir işletmeyseniz, en iyi değeri sunan daha merkezi bir ajansla çalışmalısınız.
Ajans Deneyimi
Bununla birlikte, bir acentenin deneyimi de fiyatları etkiler. Övgüye değer uzmanlığa sahip bir temsilci, çoğu durumda hizmetleri için daha yüksek bir fiyat talep eder, bu da geçmişleri daha iyi hizmetlere ve sonuçlara yol açtığı için mantıklıdır.
Web sitenizin performansını artırmak ve kârlılığınızı iyileştirmek istiyorsanız, deneyimli bir ajansla çalışın. Web sitenizin boyutuna kıyasla deneyimleri, SEO denetim fiyatınız üzerinde küçük bir etkiye sahiptir. Örneğin, ajans fiyatını birkaç yüz dolar artırabilir.
Geri Dönüş Süresi
Peki, hızlandırılmış SEO denetimlerinin işletmenize maliyeti nedir? Web sitenize, son teslim tarihine ve ajansa bağlıdır. Daha hızlı bir denetim istiyorsanız, daha fazla ödeme yapmanız da gerekir. Örneğin, 150+ sayfalık bir web sitesi için hızlandırılmış bir SEO denetimi, 75+ sayfalık bir web sitesi için denetiminizin maliyetini iki kat artırabilirdi.
SEO denetiminiz için hızlı bir geri dönüş süresi istiyorsanız, büyük bir ajansla işbirliği yapın. Herhangi bir ekip üyesiyle birlikte web sitenizi zamanında denetleyebilir ve gerekli değişiklikleri uygulayabilirler. Ardından, size yetenekleri ve hizmet ücretleri hakkında bilgi verebilirler. Bazı ajanslar, son teslim tarihiniz için sizinle çalışmaktan kaçınabilir. Bu nedenle, zamandan tasarruf etmek için onları en kısa sürede son teslim tarihiniz hakkında bilgilendirin.
Denetim Uygulaması
SEO denetim uygulamasının maliyeti çoğu durumda çok değişir. Bir sorunun ciddiyeti ve ciddiyeti denetim fiyatınızı artırabilir. Birçok sorunu olan 150 sayfalık bir web sitesi, birkaç küçük sorunu olan 150 sayfalık bir web sitesinden daha yüksek bir uygulama maliyeti bekleyebilir.
Hızlı bir denetim uygulaması için yetkin bir ekibe sahip yerleşik bir ajansı işe alın. Bir denetim için onlarla ilişki kurmadan önce uygulama oranlarını bir ajansla tartışın. Ekibiniz kesin bir fiyat almayacak, ancak uygulama maliyeti ve bütçeniz dahilinde olup olmadığı hakkında genel bir fikir edinecektir. Yetenekli dijital pazarlama uzmanları web sitenizi hızlı bir şekilde güncelleyebilir. Sonuç olarak, web siteniz iyi çalışmaya başlar ve hızlı bir şekilde maksimum ziyaretçi ve yüksek gelir sağlar.
Kısaca
Dünya çapındaki işletmeler, SEO'larını geliştirmek ve daha iyi sonuçlar elde etmek için belirli bir nedenle SEO denetimlerine yatırım yapıyor. Düzgün bir denetim olmadan, şu anda SEO alanında nerede durduğunuzu anlayamazsınız ve doğru zamanda doğru eylemleri gerçekleştiremezsiniz. Küçük bir gecikme, günümüzün kıyasıya çevrimiçi iş pazarında önemli kayıplara yol açabilir.
İş gereksinimlerinize ve web sitenizin boyutuna bağlı olarak şirket içi bir SEO uzmanı tutabilir veya bir ajansla ortak çalışabilirsiniz. Bir ajansla işbirliği yaparken, SEO hizmetlerinin bir denetim içerip içermediğini sormalısınız.
SEO hizmetleri genellikle bir denetimle başlar. Büyük bir SEO ajansıyla ilişki kurduğunuzda, özel ve yetenekli hesap yöneticisi, kişiselleştirilmiş ve veri merkezli bir strateji oluşturmak için web sitenizin ayrıntılı bir denetimini gerçekleştirir. Ekstra maliyet olmadan SEO paketinize dahil ederler.
Bir ajans SEO hizmetleriyle ilgili bir denetim sunmuyorsa veya gizli bir ücret talep ediyorsa, başka bir ajans arayın. Birlikte çalışmaya başlamadan önce bile bazı olumsuz hisler alırsanız ilerlememelisiniz. Size en iyi fiyata kapsamlı SEO hizmetleri sunmak için her zaman yanınızdayız.
SEO hizmetlerinin en önemli yararı, web sitenizin sürekli olarak yükseltilmesi ve yüksek değerli anahtar kelimeler için arama motoru sıralamanızı yükseltmesidir. SEO'nun fiyatının aylık 350 ila 2000 dolar arasında değiştiğini unutmayın. Bir denetimin maliyeti 650 ila 14000 ABD Doları arasındadır. Bu nedenle, uzun vadeli gelir elde etmek istiyorsanız, SEO hizmetlerinden yararlanın.
Bir SEO denetimi ne kadar sürer?
Bir SEO denetimi bir haftadan 10 güne kadar sürebilir. Teknik bir SEO uzmanı, web sitenizdeki zayıf alanları ve SEO fırsatlarını analiz eder ve ortaya çıkarır.Bir SEO denetimi buna değer mi?
Bir SEO denetimi için ödediğiniz miktar ne olursa olsun, kesinlikle değerli bir yatırımdır. Size rekabetiniz hakkında bir fikir verir ve web sitenizin performansını artırmaya yardımcı olur. Özetle, bir SEO denetiminin yatırım getirisi çok daha yüksektir.En iyi SEO denetim araçlarından bazıları nelerdir?
Bunlar şunları içerir:– Google Arama Konsolu
– DeepCrawl
– Çığlık Atan Kurbağa
– SEMRush
– Ahrefs